training coaching

Referenties

“… “Miriam is voor mij een inspirerende en uitdagende en positieve coach, vlijmscherp, doortastend en resultaatgericht.”

-Arco Gnocchi

Programmamaker, BNN

Van onze cursisten:

“Miriam is a professional coach who has really helped me realize my goals and prepare me to make my next step. Her direct way of communicating and availability were vere helpful. Thanks, Miriam!”

-Koen H. Heimeriks

Professor of Strategy & Corporate Growth b, TiasNimbas, de Universiteit van Tilburg

“Deze leergang is perfect toegesneden op mijn leervraag. Door de inzet van acteurs en de koppeling van theorie en praktijk leveren de bijeenkomsten direct inzicht op die toepasbaar is in je eigen werksituatie.”

-L. Jillissen

Directeur, EUR (Erasmus Universiteit Rotterdam)

” Miriam heeft ons, als management team en ondernemingsraad van I-SEC NL, bijgestaan om de samenwerking tussen en het vertrouwen in en naar elkaar te verbeteren. Middels diverse sessies (individueel en gezamenlijk) was het eindresultaat zeer positief. Op basis van dit opgebouwde vertrouwen werken ondernemingsraad en managementteam tot de dag van vandaag samen.”

-Mart Vergouwen

General Manager, I-SEC Nederland b.v.

“Miriam was en is voor mij een inspirerende, uitdagende en positieve coach en gesprekspartner. Vlijmscherp, doortastend en resultaatgericht, hielp zij mij op proactieve wijze naar oplossingen en nieuwe inzichten toe te werken. Ik zou Miriam dan ook zeker aanraden als coach, trainer en bemiddelaar.”

-Arco Gnocchi

Programmamaker, BNN

“Miriam is als coach eerlijk, doortastend, begripvol, kritisch maar liefdevol. Ze beschikt over een grote mensen- en vakkennis en oprechte interesse in de persoon die ze coacht. Wat ik altijd heel prettig gevonden heb is dat Miriam door de juiste vragen te stellen je zelf het antwoord laat vinden op een vraagstuk. Hierdoor krijg je meer inzicht in en kennis over jezelf die je ook op andere momenten en andere gebieden in kan zetten en gebruiken. Bovendien zijn de gesprekken met Miriam integer, informeel en regelmatig ook humorvol.”

-Leonoor Juwett

Hoofd Personeel & Organisatie , G. Raggers & Zn BV

“Miriam Nir heeft het team in ons hospice vleugels gegeven. Met haar professionaliteit, eerlijkheid, enthousiasme, bevlogenheid heeft zij ons allen als team maar ook persoonlijk gemotiveerd uit onze comfortzone te stappen waardoor we allemaal zijn gegroeid. Dit is heel merkbaar in ons team maar ook voor on individueel. Miriam is van de korte lijnen waardoor je snel tot inzicht komt en een coaching traject ook niet per se eindeloos hoeft te duren. Geef Miriam een kans: ze geeft jou er heel veel voor terug”

-Sasja Martel

Directeur, Hospice Immanuel te Amsterdam

“Ik waardeer de flexibiliteit van Miriam en haar directheid, niet bang om kritiek te geven, maar wel op een aardige manier en met hulpmiddelen om verandering te kunnen bewerkstelligen. Miriam kan goed de grote lijnen zien en heel goed analyseren. Ook kon ze mij goed wijzen op mijn eigen rol in gebeurtenissen en processen.” 

-M Schieveld

Programme Director Summerschools, The Graduate School of Social Sciences @ University of Amsterdam

“Zeer directe, zinvolle en prettige coaching. Ik pas het geleerde toe in mijn werk.”

-Sonja Meeuwsen

Adviseur onderzoeksbeleid, Leiden University Medical Center

“Ik heb gedurende 1,5 jaar een coachingstraject gevolgd bij Miriam. Vanaf de 1e tot en met de laatste sessie was zij scherp waar het moest en zacht waar het nodig was. Miriam hield mij een duidelijke spiegel voor en liet mij zaken inzien die mij verder hielpen. Het was hard werken in de coachingssessies en tussen de sessies door waren er oefenopdrachten.
Miriam is een coach die snel en haarfijn door heeft waar knelpunten zitten en zij schroomt niet om die te benoemen. 
Het hele traject was voor mij ontzettend leerzaam en ik pluk nog steeds de vruchten van datgene wat ik heb geleerd en aan zelfinzichten heb opgedaan.”

- Rachel Bod-van Beek

Manager Bedrijfsvoering, Jellinek

“Miriam is een uitstekende coach en trainster in academisch leiderschap. Haar benadering is toekomst- en oplossingsgericht: wat kun je morgen anders doen en hoe ga je dat oppakken? Het liefst werkt ze daarbij met acteurs of neemt ze zelf die rol. In haar aanpak is ze open en confronterend, op een constructieve manier. Als persoon is ze energiek, warm en doortastend.”

- Gaby Jacobs

Lector (Professor), Fontys Hogescholen

“Ik heb Miriam leren kennen als intervisie-coach. Daarin viel mij haar strategische scherpte op — ze gaf deelnemers de ruimte, faciliteerde ieders ontwikkeling, maar haar haarscherpe interventies waren goud waard. De strategische scherpte zocht ik ook bij mijn individuele coaching. Ze zorgt ervoor dat je de hele situatie onderzoekt, alle perspectieven meeneemt. Ze schakelt snel, heeft haarfijn door wat er “echt” speelt, en maakt ook ruimte voor verdieping. De stimulerende werking van de coaching, waardoor je er “vanzelf” voor zorgt dat je je plannen op orde hebt, is misschien wel de grootste meerwaarde. Zonder dat je er bewust bij stilstaat functioneer je na een paar sessies op een hoger niveau.”

-Bregje Van Eekelen

Chancellor’s Fellow, University of California

“There is no action that I find more difficult, in a corporate life, than to initiate a succesful culture change in a company. After a short presentation of the project, Miriam understood very rapidly the need of the company, and with a remarkable autonomy, followed with a lot of dedication and presence, her mission. Within less than 6 months, the company achieved a tremendous change (which I did not consider as possible when I started the project…).”

-Jean-Luc Houall

President du Conseil De Surveillance, Eurostat SAS

“Trainers en coaches zijn er in alle soorten en maten, maar uitstekende trainers en coaches zijn zeldzaam. Miriam Nir is zo’n zeldzame coach en trainer, die mensen op doortastende en pragmatische wijze in korte tijd tot een optimale zelfreflectie weet te brengen en hen vervolgens helpt deze te vertalen naar concrete actiepunten. Haar sterk analytische denkvermogen, alsmede haar duidelijke affiniteit met zowel het zakenleven als wetenschap en politiek, maken haar de ideale ‘sparringspartner’ voor professionals in zowel het bedrijfsleven als de (semi)publieke sector. Ze weet als geen ander de kern van de zaak te benoemen en ‘focus’ aan te brengen. Haar prettige coachingsgesprekken hebben zonder meer bijgedragen aan de noodzakelijke focus in mijn werk die in 2011 leidde tot een benoeming van de jongste hoogleraar op mijn vakgebied. Kwaliteit, efficiëntie en resultaat. Ik kan iedereen Miriam Nir dan ook van harte aanbevelen.”
“Niet alleen beschikt Miriam Nir over uitstekende jobcoachingskwaliteiten, ook met betrekking tot privé-kwestie bent u bij Miriam aan het juiste adres. Inmiddels weet ik van een aantal (jong)volwassenen dat Miriam bij hen steeds hetzelfde resultaat bereikt: een neerwaartse spiraal wordt omgekeerd tot positieve weg vooruit. Of het nu gaat om problemen in de relationele sfeer, verwerking van trauma’s of andere persoonlijke ‘issues’, Miriam weet vaak een doorbraak te realiseren en mensen weer op weg te helpen. Wat mij bijzonder aanspreekt is dat Miriam zich voor elke cliënt voor 100% inzet. Dat is misschien ook wel haar geheim en succesfactor!”

Prof.dr.mr. A.R. Houweling

Hoogleraar Arbeidsrecht, Erasmus School of Law

 “In een academische loopbaan lijken de mijlpalen en doelstellingen vast te staan, door anderen bepaald. Dankzij mijn coachingstraject bij Miriam Nir realiseer ik me nu dat ik, ook altijd het heft in eigen handen kan nemen. Dat helpt me gigantisch in het najagen van die doelen en het aangaan van die verbindingen die ik zélf belangrijk vind.” Ik ben me veel bewuster geworden van mijn daadwerkelijke autonomie en zelfredzaamheid. Miriam Nir heeft mij letterlijk de ogen geopend waardoor ik veel meer in mogelijkheden denk en mijn talenten meer tot ontwikkeling laat komen en resultaten boek. Ik ben zeker van plan om af en toe een onderhoud-sessie met haar te blijven inplannen en raad het ieder ander aan die haar perspectieven wil verbreden en eigen leiderschap wil blijven ontwikkelen.”

Dr. Jiska Engelbert

Associate Professor, Strategic Director, Erasmus University Rotterdam, Centre for BOLD Cities

Miriam Nir – MD&A

Miriam Nir is oprichtster en eigenaresse van MD&A sinds 1997. Zij is Trainer, Coach en relatie-begeleidster.

Zij is aangesloten bij de NOBCO, de Nederlandse Orde van Bedrijfscoaches en bij de EMCC, European Mentoring & Coaching Council. Zij verwijst u naar de Ethische Code en het klachtenreglement van de NOBCO.

Meer informatie?

“Iedereen heeft een coach nodig, vindt Bill Gates. Volgens het succesvolle Microsoft-boegbeeld kan iedereen van tijd tot tijd feedback gebruiken om zichzelf te verbeteren.”

Dat hij een punt heeft, bewijst de studie van drie Britse universiteiten onder ruim 2.250 werknemers. Hun vaardigheden en prestaties op de werkvloer verbeterden sterk door coaching. (…)”

Locatie

 Hilversum

Email

md.a@miriamnir.nl

Privacy Verklaring

Cookies & Privacyverklaring
Deze website gebruikt cookies en Google Analytics om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Wanneer u kiest om door te gaan nemen wij aan dat u hiermee akkoord gaat.

Lees hier onze privacyverklaring