training coaching

Effectieve Communicatie, Assertiviteit, Eigen Leiderschap I

1. Effectieve Communicatie

In deze training leert u uw boodschap, zowel verbaal als non-verbaal duidelijk en helder over te brengen. Om effectief te luisteren en te zenden krijgt u gedurende deze hele dag vele instrumenten aangereikt. De theorie van communicatie wordt daarna in praktijk gebracht a.d.h.v. rollenspellen met acteur en met eigen casuïstiek. Door effectieve communicatie toe te passen zullen vele misverstanden voorkomen worden en relaties verbeteren.

 

 

 

 

 

Ontdek de kracht van Non-Verbale Communicatie

 

 

 

 

 

Verleg je grenzen. Ontdek de kracht van assertiviteit

2. Assertiviteit

In onze calvinistische cultuur is zeggen wat je denkt bijna ondenkbaar want wij hebben met de paplepel binnen gekregen dat we niet het hoofd boven het maaiveld mogen uitsteken, niet moeten opvallen, dus mondje dicht moeten houden! Echter anno de 21ste eeuw, krijgen we steeds vaker de feedback dat we meer zichtbaar moeten zijn, óns meer moeten profileren, meer ónze mening moeten geven. Heldere Communicatie gecombineerd met Assertiviteit zorgt voor meer zelfvertrouwen, resultaat en tevredenheid. Assertiviteit zorgt voor meer evenwicht en gelijkwaardigheid in uw relaties, niet alleen weet u waar u voor staat, maar u kunt het ook uitdragen. Ook gedurende deze dag kunt u het geleerde met acteur oefenen.

3. Leiderschap

Leiderschap omvat Eigen Leiderschap en Leidinggeven.

Bij Eigen Leiderschap gaat het om je authenticiteit ten volle te ontdekken en te benutten. Je kent je wensen en grenzen, je leeft volgens je eigen waarden, je maakt je eigen keuzes en je energiehuishouding is in balans.

Leidinggeven betekent dat je meerdere stijlen van leidinggeven beheerst en die kan afstemmen op hetgeen jouw medewerker nodig heeft om te groeien en succesvol te zijn. Ook deze vaardigheden worden met acteur geoefend.

 

 

 

 

 

Leiderschap is de goede keuzes maken aan de hand van de waarden die uw leven zin en inhoud geven

 

 

 

 

 

Gedrag roept gedrag op

4. Beïnvloedvaardigheden

Het is fijn om feedback te kunnen geven en ontvangen, het is echter niet de enige manier om gedragsverandering bij de ander te verkrijgen. Thimothy Leary was psycholoog en docent aan Berkeley en Harvard waar hij de interactie tussen mensen bestudeerde. A.d.h.v. deze studie heeft hij een model ontworpen: “De Roos van Leary”. De Roos leert ons dat “Gedrag gedrag oproept. Dus als ik op een bepaalde manier ageer dan reageert de ander van nature daar ook op een bepaalde manier op. Hierdoor krijgen wij beter inzicht in het effect van ons gedrag en daarmee kunnen wij invloed uitoefenen op het gedrag van de ander in onze interactie met die ander. Zeer nuttig voor als de interactie niet gaat zoals wij wensen. Een intense en toch ook speelse dag waarin wij zowel met fictieve als met eigen casuïstiek werken.

5. Timemanagement

Het woord Timemanagement suggereert dat we de tijd kunnen beheren en daarom is deze training zo populair. Iedereen wil dat, echter de tijd is bijzonder constant en valt niet te managen! Bij persoonlijk leiderschap draait het om de meest fundamentele levensvragen. Je geeft richting aan je leven a.d.h.v. jouw waarden en principes. Het gaat er niet om te prioriteren wat op je schema staat, maar om je prioriteiten op jouw schema te zetten! Als je dat eenmaal hebt dan kan je jouw leven gaan ‘managen’ op een effectieve en pragmatische manier in je dagelijks zijn. Deze trainingsdag biedt u volop handvatten om efficiënter, doelgerichter en pragmatischer met uw tijd en energie om te gaan.

 

 

 

 

De tijd kan je niet managen!
De enige die je kan managen ben jezelf!

Persoonlijke groei en ontwikkeling

De training beslaat 5 ½ dag gespreid over 8 maanden
Aantal deelnemers: 4 -10
Locatie: Hilversum
Start: Op aanvraag

Programma:

Individuele intake van 1 uur p.p. 

Dag 1:
Dag 2:
Dag 3:
Dag 4:
Dag 5:

Basis Communicatie
Assertiviteit
Eigen Leiderschap
Beïnvloeden
Timemanagement/afsluiting

09.00 -17.00 uur
10.00 -17.00 uur
10.00 -17.00 uur
10.00 -17.00 uur
10.00 -17.00 uur

Na 3 maanden 1 opfris/ evaluatie middag: 14:00 – 17:00 uur
De training is inclusief 3 individuele coaching van elk 1 uur

€ 4.950 BTW-vrij
Locatie, Lunch, koffie, thee en versnaperingen € 90 per dag

Locatie

 Hilversum

Email

md.a@miriamnir.nl

Privacy Verklaring

Cookies & Privacyverklaring
Deze website gebruikt cookies en Google Analytics om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Wanneer u kiest om door te gaan nemen wij aan dat u hiermee akkoord gaat.

Lees hier onze privacyverklaring